YMYL (Your Money or Your Life)

0
(0)

YMYL står for “Your Money or Your Life” og er en betegnelse, der bruges af Google til at beskrive sider, som kan have en betydelig indvirkning på en persons fremtidige lykke, sundhed, økonomiske stabilitet eller sikkerhed. Dette begreb blev introduceret af Google i deres Quality Rater Guidelines, som bruges af deres kvalitetsevalueringsteam til at vurdere og bedømme indhold på internettet.

Hvorfor er YMYL vigtigt?

Google lægger særlig vægt på YMYL-sider, fordi informationerne på disse sider kan påvirke brugernes vigtige aspekter af livet. Derfor er det afgørende, at indholdet på YMYL-sider er nøjagtigt, troværdigt og af høj kvalitet. Google ønsker at sikre, at deres brugere får pålidelige oplysninger, især når det gælder emner, der kan have stor betydning for deres velbefindende eller økonomiske situation.

Eksempler på YMYL-sider

YMYL-sider kan omfatte en bred vifte af emner, herunder:

  1. Sundhed og Medicin: Sider, der giver råd om medicin, sygdomme, behandlinger og sundhedsgenerelle oplysninger.
  2. Finansiel Information: Sider, der tilbyder økonomisk rådgivning, investeringsmuligheder, lånemuligheder eller skatterådgivning.
  3. Lov og Juridiske Spørgsmål: Sider, der rådgiver om lovlige rettigheder, juridiske procedurer eller ydelser.
  4. Shopping og Handel: Sider, der tilbyder vejledning om køb af varer og tjenester, især hvor økonomisk stabilitet er på spil.
  5. Sikkerhed: Sider, der giver råd om sikkerhed, herunder hjemmesikkerhed, børnesikkerhed og cybersikkerhed.

Hvordan vurderes YMYL-sider?

Google bruger en kombination af algoritmiske signaler og manuelle vurderinger for at bedømme YMYL-sider. Her er nogle af de vigtigste faktorer:

  1. Ekspertise, Autoritet og Troværdighed (E-E-A-T): YMYL-sider vurderes strengt på deres ekspertise, autoritet og troværdighed. Indhold skal ofte være skrevet af eksperter eller indeholde bidrag fra autoritative kilder.
  2. Kvalitet af indhold: Indholdet skal være velresearchet, nøjagtigt og opdateret. Kilder skal være tydeligt angivet, og fakta skal være korrekte.
  3. Brugeroplevelse: Siderne skal være lette at navigere, med en klar struktur og tilgængelig information. Brugervenligheden er afgørende for, at brugerne kan finde og forstå informationen let.

Hvordan optimerer man en YMYL-side?

  1. Sikre høj kvalitet og nøjagtighed: Gennemgå og opdater dit indhold regelmæssigt for at sikre, at det er korrekt og opdateret.
  2. Styrk E-E-A-T: Samarbejd med eksperter inden for dit felt, citér troværdige kilder, og sørg for at dine forfattere har de nødvendige kvalifikationer.
  3. Forbedr brugeroplevelsen: Sørg for, at din side er let at navigere, hurtigt at indlæse og mobilvenlig.
  4. Gennemsigtighed og kontaktoplysninger: Tilbyd klare kontaktoplysninger og om-side, så brugerne kan verificere din troværdighed.

Ved at fokusere på disse områder kan du forbedre kvaliteten af dine YMYL-sider, hvilket ikke kun vil hjælpe med at beskytte dine brugere, men også forbedre din synlighed og ranking i Googles søgeresultater.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Optælling af stemmer: 0

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.