Nofollow link / Nofollow tag

0
(0)

Et nofollow link er en type hyperlink, der inkluderer en speciel attribut i HTML-koden, som instruerer søgemaskinerne om ikke at følge linket eller overføre linkværdien (eller “link juice”) til den linkede side. Dette betyder, at nofollow links ikke bidrager til at forbedre placeringen af den linkede side i søgeresultaterne. Nofollow attributten blev introduceret af Google i 2005 som et værktøj til at bekæmpe spam og manipulerede søgeresultater.

Hvordan fungerer Nofollow Links?

Når en webside anvender et nofollow link, ser HTML-koden sådan ud:

<a href="https://www.dinside.dk" rel="nofollow">Besøg Din Side</a>
 

I dette eksempel fortæller rel="nofollow" søgemaskinerne, at de ikke skal følge linket eller overføre nogen linkværdi til “dinside.dk”. Dette er især nyttigt i situationer, hvor webmastere ikke ønsker at videregive deres egen sides autoritet til den linkede side.

Hvorfor bruge Nofollow Links?

Der er flere grunde til at bruge nofollow links:

  1. Bekæmpelse af Spam: Nofollow attributten er især nyttig til at bekæmpe spam i kommentarer og brugeroprettet indhold. Ved at tilføje nofollow til links i disse sektioner, kan webmastere reducere mængden af spammy links, der forsøger at manipulere søgeresultaterne.

  2. Kontrol over Linkværdien: Nofollow links giver webmastere mulighed for at kontrollere, hvilke links der overfører værdi. Dette kan være nyttigt i betalte annoncer eller affiliate links, hvor man ønsker at undgå at påvirke søgeresultaterne.

  3. Sikring mod straffe: Ved at anvende nofollow på visse links kan man undgå potentielle straffe fra søgemaskiner for at linke til sider, der ikke opfylder søgemaskinens retningslinjer.

Hvornår skal man bruge Nofollow Links?

Nofollow links bør bruges i specifikke situationer:

  1. Betalte Links: For at overholde Googles retningslinjer skal betalte links, herunder sponsorater og affiliate links, markeres med nofollow.

  2. Kommentarer og Forums: For at forhindre spam og manipulation bør links i brugeroprettede kommentarer og forums indlæg markeres som nofollow.

  3. Usikre eller Irrelevante Kilder: Links til sider, som man ikke ønsker at associeres med, eller som ikke er relevante for ens eget indhold, kan markeres som nofollow for at undgå at overføre værdi.

Er Nofollow Links Ubrugelige?

Selvom nofollow links ikke overfører linkværdi, betyder det ikke, at de er helt ubrugelige. Nofollow links kan stadig generere trafik til din hjemmeside og øge brandets synlighed. Desuden kan de spille en rolle i en diversificeret linkprofil, som kan se mere naturlig ud for søgemaskinerne.

Konklusion

Nofollow links er et vigtigt værktøj i SEO-verdenen, der giver webmastere mulighed for at kontrollere, hvilke links der overfører værdi, og hjælper med at bekæmpe spam og manipulerede søgeresultater. Selvom de ikke bidrager direkte til forbedret rangering, kan de stadig være værdifulde for trafik og brandeksponering. Ved at anvende nofollow attributten korrekt kan man opretholde en sund linkprofil og beskytte sin hjemmeside mod potentielle straffe.

Hvor brugbart var dette indlæg?

Klik på en stjerne for at bedømme den!

Gennemsnitlig bedømmelse 0 / 5. Optælling af stemmer: 0

Ingen stemmer indtil videre! Vær den første til at bedømme dette indlæg.